Ettersom idrett er studieforberedende er det noen fag som er de samme som elever på studiespesialisering har. Disse fagene er merket i grått under. idrettsfagene er markert i gult, mens de vaglbare fagene er markert i grønt.
Dersom du har toppidrett og konkurrerer på et visst nivå vil du få idrettspermisjon der du ikke får fravær, men må ta ansvar for å jobbe med fagene mens du er borte.
- Det er høy trivsel.
- Flinke lærere både i fellesfag og idrettsfag.
- Gode muligheter til å drive din idrett eller variert idrettsaktivitet.
- Godt tilrettelagt for å kombinere gode skoleprestasjoner og idrettsutvikling.
- Tett oppfølging av kontaktlærer og faglærere.
- Forberedelse til høyere utdanning – god skolering.
- Mange elever som har felles interesser.
- Turer med egen klasse på alle trinn.
TIA er et eget tilbud som skal gi de beste utøverne innen ulike idretter bedre tilrettelegging enn det den ordinære idrettselev får. De har en egen koordinator som hjelper med tilrettelegging av skolen i forhold til din idrettssatsing, samt at du får tilgang til Olympiatoppen Sør sin kompetanse. Dette er kun for elever på høyt nasjonalt nivå eller høyere. Du søker på et eget skjema som finnes på skolens hjemmeside. Tas du opp som TIA-elev vil du få svar før du er ferdig i 10. klasse.
Det er ikke anbefalt når du går på idrett, men selvsagt mulig. Utveksling er noe du gjennomfører på egen hånd for vi har ingen egne samarbeidsavtaler med utenlandske skoler. Det er viktig at du er klar over at utveksling fra idrett krever at du tar flere fag som privatist enten før eller etter at du kommer hjem. Det er heller ingen automatikk at du kommer inn i vg3.
Vi har plass til 90 elever på Vg1. De som får plass er de 90 med høyest inntakspoeng, derfor er snittet avhengig av hvor mange som søker hvert år. Er du flink i en idrett kan du søke om tilleggspoeng. Søknadsskjema for tilleggspoeng finner du på nettiden vår.
På KKG kan du velge mellom; Spansk, Fransk, Kinesisk og Tysk som 2.fremmedspråk.
Du må ha 2.fremmedspråk i vg1 og vg2 dersom du har hatt det gjennom hele ungdomsskolen. Det er samme om du fortsetter med det du har hatt i u-skolen eller om du begynner på nytt, men vi anbefaler at elever fortsetter med fremmedspråket sitt
Har du ikke 2.fremmedspråk fra 10. klasse, må du ha tysk i alle tre årene på videregående. Da vil du ikke kunne få topp- eller breddeidrett i vg3.
Du har mulighet til å ta R1 matte i Vg2.
Ut over det er det ikke plass til flere realfag på timeplanen. Ønsker du fordypning i realfag eller andre fagkombinasjoner kombinert med toppidrett er IB-linja riktig retning.
Du får generell studiekompetanse ved å gå 3 år på idrett og kan begynne direkte på høyere utdanning.
Elever på idrettsfag kan velge breddeidrett alle tre årene. Elever på studiespes. kan velge Breddeidrett som programfag i både vg2 og vg3.
Les mer om breddeidrett på KKG her