Valg av språk i vg1

På KKG kan du velge mellom fransk, tysk, spansk og kinesisk.
Vi tilbyr språkene i både nivå I (nybegynner) og nivå II (fortsettelse fra ungdomsskolen)

Felles for språkfagene er:

• Alle elever som har valgt studieforberedende utdanningsprogram, og som hadde fremmedspråk på ungdomsskolen, skal ha fremmedspråk (i tillegg til engelsk) som fellesfag i to år (vg1 og vg2).Elever om ikke hadde fremmedspråk på ungdomsskolen må ha språk i tre år (vg1, vg2 og vg3)
  • I alle språkfagene skal du lære å både snakke og skrive på målspråket. Dessuten er kulturkunnskap en veldig viktig del av faget. Det betyr at vi har veldig variert undervisning.

Klikk for stort bildeKKGs språktrapp

Du har følgende valg:

1. Bytte språk fra det du hadde på ungdomsskolen. Fordelene er at det:

• gir en mulighet til å få en innføring i å snakke, lese, skrive og forstå et nytt språk
  • mulighet for å velge et språk som passer bedre med ny interesse

2. Vi anbefaler i utgangspunktet at du fortsetter med språket du hadde på ungdomsskolen. Fordelene er det:

• gir stor mulighet til å bli enda flinkere til å snakke, lese, skrive og forstå språket du har begynt på
  • bedre mulighet for studietur til utlandet både på KKG og som student på universitet/høgskoler
  • gir deg ekstra poeng på vitnemålet om du fortsetter med språk i vg3
  • gir deg gode språkkunnskaper som er attraktivt i mange yrker! – også i Kristiansand

Dersom du IKKE hadde fremmedspråk på ungdomsskolen må du ha fremmedspråk i alle tre årene på videregående. Det heter "nivå I+II". På KKG tilbyr vi bare tysk I+II.

Du kan velge mellom:

ST Fellesfag språkvalg

Annet morsmål?

Har du et annet morsmål enn norsk, tysk, fransk, spansk og kinesisk? feks. Somali, Arabisk, Vietnamesisk, Albansk eller Islandsk? Da kan du ta morsmålet ditt som privatist (eksamen i både muntlig og skriftlig) på høsten i vg1. Dersom du består eksamen får du fritak for undervisning i 2. fremmedspråk og kan bruke 4t/uken på f.eks lekser i andre fag.Oppmelding senest 15. september.

Aktuelle lenker:

Er du fremdeles usikker på hvilket fremmedspråk du skal velge?
Se mer om hvert språk på sprakvalg.no