Makkerskap på KKG

Kollegialt samarbeid i et godt og trygt læringsmiljø.

Når du begynner i vg1 på KKG blir du automatisk med på en makkerordning. Makkerskapene og makkergruppene er utgangspunktet for faglig og sosialpedagogisk arbeid i klassen.

Klikk for stort bildeMakkerpar

Fordi

• eleven skal oppleve at KKG er en inkluderende skole for alle.
  • alle får bidra positivt inn i felleskapet
  • det skaper en myk overgang fra ungdomstrinn til vgs
  • elevene raskt blir kjent med flere i klassen
  • det motvirker ensomhet og utenforskap
  • det skaper et tett og trygt klassemiljø tidlig
  • det skaper gode arbeidsrelasjoner som øker læringstrykket
  • det øker elevenes sosiale kompetanse

Slik gjør vi det

• Klassen deles inn i par (makkerpar) fra første dag
  • Hvert makkerpar inngår i en gruppe med et annet makkerpar - og utgjør en makkergruppe
  • Makkerparene og – gruppene holder sammen i tre uker
  • Makkerperioden varer i minst 9 uker,
  • Alle lærerne i klassen er med på ordningen. Progframfagsgruppene i vg2 ST er også med på makkerskap

I praksis:

• Makkere sitter ved siden av hverandre i klasserommet i alle fag hvor det er hel klasse.
  • Makkere hilser på hverandre når de treffes, spør hverandre om hvordan helgen har vært.
  • Makkere er oppmerksomme på om den andre trives. Har makkeren noen å være sammen med i friminuttene? Dersom eleven er bekymret for sin makker skal han/hun henvende seg til en lærer.
  • Makkere eller makkergrupper jobber sammen ved samarbeid i timen, og kan samarbeide om leksene.
  • Makkere er ansvarlige for å ta notater eller gi videre utdelte ark til hverandre hvis en er borte i timen.

Elevene som er med å dette i år melder tilbake at de er veldig fornøyd med å få være med på en slik makkerordning.

Aktuelle lenker

Viken VIP-makkerskap