Vg1 Salg, service og reiseliv

Med fagbrev kan du arbeide i butikk, på kontor, som vekter, som resepsjonist, som IKT-servicemedarbeider, innen reiseliv, transport og logistikk.

Kanskje går du med en drøm om å starte din egen bedrift? Det får du mulighet til gjennom ungdomsbedrift på skolen.

Du bør være:

• opptatt av å yte god service
  • sosial
  • motivert for å lære nye fag som du vil se nytten av i det daglige.

Klikk for stort bildeSusann Aarhus

- Jeg valgte service og samferdsel på KKG fordi jeg hadde lyst å lære om bedrifter; drift, økonomi, markedsføring osv. Jeg hadde lyst til å jobbe ute i praksis en dag pr. uke. På denne linja er det en veldig god mix mellom teori i klasserommet og praksis ute i bedrift. Jeg erfarer virkelig at jeg får bruk for den teorien jeg lærer.

Fagene på salg service og reiseliv i vg1

​Fellesfag 12t/uke:

• 5t engelsk (A)
  • 2t kroppsøving
  • 3t matematikk
  • 2t naturfag (A)

Fellesprogramfag 17t/uke

• 6t administrasjon og økonomi
  • 6t markedsføring og salg
  • 5t sikkerhet og transport

Yrkesfaglig fordypning 6t/uke

Praksis i bedrift 6t/uke

(A = avsluttende fag)

Yrkesfag med toppidrett

Du kan søke Yrkesfag med toppidrett på Salg, service og reiseliv.

Du søker ordinært inntak til Salg, service og reiseliv, og sender skolen epost om hvilken idrett du driver med og dokumentasjon på nivå fra klubb eller krets. For å være kvalifisert til Yrkesfag med toppidrett må du være aktiv konkurranseutøver på regionalt nivå.

På Yrkesfag med toppidrett erstattes yrkespraksis (faget Yrkesfaglig fordypning) med faget Toppidrett. Opplæringen foregår sammen med skolens øvrige toppidrettselever, 2- 3 ganger hver uke. Her kan du lese mer om faget toppidrett.

Toppidrett er 5 timer pr uke, mens yrkesfaglig fordypning har 6 timer pr uke. Du vil derfor ha yrkespraksis 6 hele dager i løpet av skoleåret.

Aktuelle lenker

Søk skoleplass