En salgsmedarbeider jobber med salg, produktveiledning, kundebehandling, logistikk og yter service til privatkunder eller bedrifter i mange forskjellige bransjer. For eksempel elektro, sport, dagligvare, interiør eller klær
En reiselivsmedarbeider arbeider i for eksempel hotell, reisebyråer, event- og opplevelsesbedrifter eller transportselskaper
En administrasjonsmedarbeider jobber på kontor i offentlige virksomheter, biblioteker, service- og informasjonssentre og i private bedrifter.
En sikkerhetsmedarbeider eller vekter jobber i vekter- og vaktselskaper, alarmsentraler eller i større bedrifter som har ansatt egne vektere.
Kanskje går du med en drøm om å starte din egen bedrift? Det får du opplæring i, og du kan også få mulighet til å prøve ut dette gjennom ungdomsbedrift på skolen.
Du bør være:
- opptatt av å yte god service
- sosial
- motivert for å lære nye fag som du vil se nytten av i det daglige.
Susann Aarhus - Jeg valgte service og samferdsel på KKG fordi jeg hadde lyst å lære om bedrifter; drift, økonomi, markedsføring osv. Jeg hadde lyst til å jobbe ute i praksis en dag pr. uke. På denne linja er det en veldig god mix mellom teori i klasserommet og praksis ute i bedrift. Jeg erfarer virkelig at jeg får bruk for den teorien jeg lærer.
Fagene på salg service og reiseliv i vg1
Fellesfag 12 timer i uka:
- 5t Engelsk
- 2t Kroppsøving
- 3t Matematikk 1P-Y (praktisk) for salg, service og reiseliv
- 2t Naturfag for salg, service og reiseliv
Fellesprogramfag 17 timer i uka:
- 6t Forretningsdrift
- 5t Kultur og samhandling
- 6t Markedsføring og innovasjon
- 6t Yrkesfaglig fordypning
Yrkesfaglig fordypning 6 timer i uka:
- Alle elever som går på yrkesfaglig programområder skal ha YFF. Dette gir deg mulighet å prøve ulike lærefag.
- YFF, er en viktig del av opplæringen i yrkesfaglige utdanningsprogram. I YFF skal du veksle mellom opplæring på skolen og opplæring i arbeidslivet, og du skal få muligheten til å prøve ut aktuelle lærefag. Du får utdannings- og yrkesveiledning, HMS-opplæring og opplæring i læreplanmål hentet fra de ulike Vg3-læreplaner som hører til programområdet.
- Sammen med læreren utarbeides en egen plan, og grunnlaget for vurderingen er din måloppnåelse innenfor de læreplanmålene du skal jobbe med. Det er læreren som setter standpunktkarakter, men i samarbeid med den bedriften du har vært utplassert i.
Spør oss om salg service reiseliv