Realfag med toppidrett

For deg som er en idrettsutøver og som vil satse på en karriere innenfor realfag.

Realfag med toppidrett er for deg:

• som vil kombinere toppidrett og realfag
  • er en idrettsutøver som vil satse
  • er interessert i en karriere innenfor realfag
  • vil trene sammen med andre idrettselever i et sterkt faglig miljø i samarbeid med klubben din
  • vil  gå på skole sammen med andre elever med samme behov og interesser som deg
Klikk for stort bilde

KKG er størst i Agder på både realfag og idrettsfag, og har samarbeid med eliten innen både idrett, forskning og industri.

Organisering

Elevene går i en egen klasse fra Vg1 til Vg3 der det teorifaglige opplegget er skreddersydd for ingeniør-, medisin- eller andre realfagsstudier.

Klassen tilhører programområdet studiespesialisering og eleven får sine programfag fra realfag.

• I Vg1 har alle elevene matematikk 1T
  • I Vg2 har alle programfagene Matematikk R1, Fysikk 1 og Kjemi 1
  • I Vg3 har alle Matematikk R2 og kan velge mellom Kjemi 2 og Fysikk 2

ST realfag med toppidrett

Noen av idrettstimene vil være sammen med toppidrettselever på idrettslinja på KKG. Andre timer vil være med toppidrettsklassen eller individuelt.

Elever på dette programmet kan også være en del av TiA (Talent i Agder).

Inntakskrav

Du må ha minst 5 i matematikk i 10. klasse for å komme inn. Du må også ha hatt 2. fremmedspråk på ungdomsskolen.

Tilbudet er direkte søkbart i VIGO i Agder.