Informasjonsmøte for foresatte i vg1ST

Foresatte som har spørsmål om fagvalg til vg2 studiespesialisering inviteres på møte i auditoriet. 

Avdelingsledere og rådgivere vil være til stede. 

Dato
20. januar 2020
Tid
18:00 - 19:00
Sted
Auditoriet (rom 1115)

Det nærmer seg 31. januar som er valgfristen for våre vg1 elever. Det er mange ulike programfag å velge mellom, og det er mye å sette seg inn i. I neste uke avslutter vi de felles informasjonsøktene til alle elevene. Elevene vil få med et skjema fra disse øktene som de kan bruke for å planlegge sine ønsker for de neste årene, selve valget gjennomføres digitalt på skolen. Vi anbefaler at elevene bruker god tid på å valget sitt og at de innhenter informasjon om fagene de tenker seg. De fleste vil også ønske å diskutere dette hjemme med dere. Det er en del formelle krav til sammensetning av programfag for å få godkjent vitnemål, og det er spesielle opptakskrav for enkelte studier.

Vi ønsker å være tilgjengelige for dere foresatte nå før elevene skal gjøre sine fagvalg, og inviterer til informasjonsmøte mandag 20. januar kl 18 i auditoriet (rom 1115, rett ved hovedinngangen). Det blir da en felles gjennomgang av regler for vitnemål og fagvalg, og mulighet for å stille spørsmål. Rådgiverne og avdelingslederne for vg1 vil også være til stede etter den felles gjennomgangen, det kan da bli noe ventetid hvis det er mange som ønsker å snakke med oss, men vi vil forsøke å svare på så mange spørsmål som mulig. Det er også mulig å be om å få et møte med rådgiver/avdelingsleder til et annet tidspunkt hvis det er ønskelig.

Onsdag 22. januar har vi Åpen skole der både foresatte og elever er invitert. Vi får mye besøk av elever fra ungdomsskolene, men vil gjerne snakke med elever i vg1 som lurer på fagvalg. Denne kvelden er det mange lærere til stede for å presentere alle programfagene vi tilbyr på skolen. Dette er en flott mulighet for våre vg1 elever til å få mer informasjon om hvert enkelt fag enn de fikk i løpet av informasjonsøktene. Rådgiverne og ledelsen deltar også på Åpen skole. Rådgiverne vil dere finne på egen stand med oransje t-skjorter.

Vennlig hilsen

Tim Hope og Åshild Skofteland, avdelingsledere

Til toppen