Realfag

KKG har et bredt realfagstilbud innen både fellesfag og programfag. Vi jobber etter en helhetlig tankegang fra VG1 til VG3 og har også frivillige faglige aktiviteter i og utenom skoletid for elever med interesse for realfag. Vi har faglig samarbeid mange realfagsaktører i samfunnet, blant annet UiA og flere teknologibedrifter.

På Vg1 er alle fagene obligatoriske, men på Vg2 og Vg3 skal elevene velge halvparten av fagene (de såkalte programfag) samt matematikkfag. Elevene velger om de vil konsentrere seg om programområde realfag eller språk, samfunnsfag og økonomi. Velger de programområde realfag må de ha minst to realfag over to år (inkl. matematikk). I tillegg kan de velge fag fra realfag eller andre programområder for å fylle opp timeplanen.

Vi har et sterkt og bredt tilbud til de elevene som velger realfag, og opplæringen de får ved KKG gjør dem godt forberedt til videere studier.

Her er noen av utdannelsene realfag fører frem til: Ingeniør, lege, sykepleier, tannlege, apoteker, fysioterapeut, bioingeniør, geolog, kjemiker, fysiker, biolog, biokjemiker, metereolog, lærer, arkitekt.

Klikk på tabellen til høyre, så kan du se noen av fagkombinasjonene som er vanligst for elever på realfag på KKG. Fagene kan du lese mer om i menyen til venstre under de forskjellige årstrinnene.

av K. Andreas Skjelbred-Knudsen - krsk1@vaf.no, publisert 20. oktober 2014 | Skriv ut siden