Service og samferdsel

En dag i januar hvert år arrangerer Service og samferdsel på KKG «Flere ut i lære». Dette er en møteplass for næringslivet og morgendagens lærlinger innen salg, kontor og sikkerhet. Bedriftene presenterer egen virksomhet og sitt opplæringsprogram for lærlinger, og elevene får større forståelse for hva bedriftene forventer av de som søker læreplass. Det legges også opp til vrimletid på stands, slik at elevene kan komme i kontakt med bedrifter de kan tenke seg å være lærling i, eller søke praksisplass hos. Å legge igjen en cv hos disse bedriftene, kan for mange være inngangsbilletten til en lærekontrakt. Etter 2 år i lære får du et fagbrev og en yrkeskompetanse å være stolt av. Den yrkeserfaringen læretiden gir er verdifull å ta med seg videre i livet, uavhengig om valget videre blir jobb eller utdanning.

10 gode grunner til å bli lærling i servicenæringen:

1. Du får lønn under utdanning.
  2. Du kommer deg raskt ut i jobb.
  3. Du skaper noe og ser konkrete resultater av det du gjør.
  4. Du blir god til å løse problemer og jobbe selvstendig.
  5. Du får ferdigheter slik at du kan utføre arbeid med høy faglig kvalitet.
  6. Du får en jobb der du møter mennesker, og det å skape positive opplevelser for kunder er en viktig del av jobben.
  7. Du står sterkt om du ønsker å starte egen bedrift.
  8. Du blir attraktiv for bedrifter innen servicenæringen.
  9. Du opparbeider deg verdifull praksis.
  10. Du får mange muligheter til å utdanne deg videre.

av Andersen, Ann Cathrine, publisert 23. februar 2015 | Skriv ut siden