For deg som er en idrettsutøver og som vil satse på en karriere innenfor realfag.

Nå kan du kombinere toppidrett og realfag!

På Kristiansand Katedralskole Gimle (KKG) kan alle elever i Vest-Agder fra skoleåret 16/17 kombinere toppidrett og studiespesialiserende med realfag.

• Er du en idrettsutøver som vil satse?
  • Er du også interessert i en karriere innenfor realfag?
  • Vil du trene sammen med andre idrettselever i et sterkt faglig miljø i samarbeid med klubben din?
  • Vil du gå på skole sammen med andre elever med samme behov og interesser som deg?

Da er kanskje Realfag med toppidrett noe for deg! KKG er størst i Agder på både realfag og idrettsfag, og har samarbeid med eliten innen både idrett, forskning og industri.

Elevene går i en egen klasse fra Vg1 til Vg3. Klassen har 35 timer per uke som elevene på Idrettsfag, men de har ikke teorifagene som er spesielle for Idrettslinja. I stedet får de de samme fagene som elevene på Studiespesialiserende. 25 timer er teorifag, mens 10 timer er toppidrett/trening.

Det teorifaglige opplegget er skreddersydd for ingeniør-, medisin- eller andre realfagsstudier. I Vg1 har alle elevene matematikk 1T . I Vg2 har alle programfagene Matematikk R1, Fysikk 1 og Kjemi 1. I Vg3 har alle Matematikk R2 og kan velge mellom Kjemi 2 og Fysikk 2. Se hele fagplanen i menyen til venstre.

Elevene har 10 timer trening hver uke sammen med andre toppidrettselever eller individuelt. Noen av idrettstimene vil være sammen med toppidrettselever på idrettslinja på KKG. Andre timer vil være med toppidrettsklassen eller individuelt.

Elever på dette programmet kan også være en del av TiA (Talent i Agder).

Du må ha minst 5 i matematikk i 10. klasse for å komme inn. Du må også ha 2. fremmedspråk på ungdomsskolen. Tilbudet er direkte søkbart i VIGO i Vest-Agder, og elever fra hele Vest-Agder kan søke.

Kontakt avdelingsleder for Idrettsfag Vegard Witzøe (VeWi2@vaf.no) eller avdelingsleder for Realfag Andreas Skjelbred-Knudsen (krsk1@vaf.no)  for mer informasjon.

av Hope, Tim, publisert 13. september 2016 | Skriv ut siden