På topp håndball er vi en stor og fin gjeng med gutter og jenter. Vi har spillere på alle nivå i fra landslag/elitelag til lag i aldersbestemte klasser. Men selv om det er forskjell på ambisjoner og ferdigheter for de elevene som går her, så er alle like viktige.

Det avgjørende for om man skal trives på håndball-linjen, er at man er glad i håndball og har lyst til å bli en bedre spiller.

På håndball ønsker vi å utvikle alle spillere, uansett hvilket nivå de er på når de begynner hos oss.  Vi har derfor stor fokus på utvikling av sentrale ferdigheter som for eksempel pasninger, mottak, skudd, finter og spilleforståelse. I tillegg har vi spesielt god oppfølging av målvakter.

De som går på topp håndball på VG 2 og VG 3, trener sammen hele uka.

Ukerytmen for dem ser slik ut:

Mandag: Utholdenhetstrening – rolig langkjøring
Tirsdag: Håndball (gutter og jenter er delt i to grupper).
Onsdag: Styrketrening
Torsdag: Håndballtrening (gutter og jenter er delt i to grupper).
Fredag: Styrke/spenst/håndball

For de som går i VG1, så ser ukerytmen litt annerledes ut. De har også håndball på tirsdag og torsdag, mens de på mandag og fredag har aktivitetslære (dette faget kan du lese om på egen side).  På onsdager trener de i det emnet de har om i faget treningslære.

Lærerne som jobber på topp håndball har høy kompetanse og bred erfaring.

Kristine (Kikki) Lunde Borgersen er lærer for jentene. Hun spiller for Vipers og det norske landslaget. Hun har vunnet EM, VM og OL og det er svært inspirerende for jentene å ha en slik ressurs som lærer.

Kjetil Tveit er også lærer for jentene. Han har trenererfaring fra elitedivisjonen for kvinner, og fra 2. og 3. divisjon. Han har fullført Trener IV utdannelsen i Norges håndballforbund.

Ole Christian Hapnes er lærer for jentene og har i tillegg ansvar for alle målvaktene på linjen. Han har spilt i mange år i elitedivisjonen for menn. Blant annet for Kristiansand, Stavanger og Drammen. Ole er også instruktør for Region SørVest der han har ansvar for et eget målvakts prosjekt.

Ingve Tofteland har ansvar for guttene. Gruppen består i dag av nesten 20 gutter og er en spennende gjeng med treningsvillige elever. Ingve har lang spiller- og trener erfaring fra elitedivisjonen for menn. Han har spilt for Kristiansand og Stavanger.

av Sætrum, Anette Seland, publisert 22. desember 2014 | Skriv ut siden