Mina Bohne i 3IBA fekk denne publisert i Aftenposten, både på nett og i papirutgåve 5. februar 2014 rett i forkant av OL i Sotsji. Vi gratulerer!

 

Den olympiske ild

Da Darwin utarbeidet evolusjonsteorien, var det neppe endringene i den utbredte arten "homofili" han hadde i tankene.

De er mange. De er sterke. Rosa skjorter er byttet ut med treningstøy. IKEA er byttet ut med Elixia. De lytter ikke lengre til Backstreet Boys mens de tar klesvasken, de spiller Metallica mens de løper intervalløkter i Nordmarkas bratteste bakker. Fra moteikoner til topptrente maskiner. Hold på hatten, folkens: Nå vil de delta i OL.

Putin er beredt

Antikkens gamle helter hadde mest sannsynlig kastet laurbærbladene av glede. Flere hundre år før en mann ved navn Jesus begynte å tukle med vann og vin, danset nemlig grekerne rundt i feminine, hvite kjoler som minner mest om vårkolleksjonen til Chanel. En homofil utøver hadde neppe skilt seg ut blant de mannsdominerte lekene i oldtidens Olympia.

En homofil utøver hadde neppe skilt seg ut blant de mannsdominerte lekene i oldtidens Olympia.

Likevel, over 2000 år senere er det én mann som setter foten ned som en trassig femåring. Iført burgunderrødt slips, med armene i kors og et ansiktsuttrykk selv ikke dronning Elizabeth kan matche, har Russlands styrmann slått seg vrang. Det er duket for vinterleker i Sotsji, og Vladimir Putin er beredt.

Truer med boikott

Med kniven på strupen fra den internasjonale olympiske komité er det ikke bare-bare å skulle styre skuta om dagen. At politikk og idrett går hånd i hånd, er dessverre like sikkert som at Putin og homofili er en dårligere kombinasjon enn rosa skjorte og rød bukse.

Stormen raser videre med at utøver på utøver truer med boikott. En boikott her og en boikott der resulterer fort i at idretter som kunstløp uteblir fra lekene. For det er jo klart, de homofile utøverne finner vi bare i idretter hvor det er obligatorisk å ikle seg glitterdress pyntet med paljetter.

Er du med på leken, må du tåle steken, Putin.

Putin må bruke hørselvern for å unngå ropene fra den vestlige verden. Både Barack Obama, Angela Merkel og François Holland har annonsert at de velger vekk Russland som reisemål i februar. Men hva med vår egen Erna Solberg? Hun er pliktoppfyllende snill pike. Det skal mye til før befolkningen født med ski på bena hopper over en sjanse til å sanke enda mer gull til lageret som snart er på størrelse med onkel Skrues pengebinge.

Er du med på leken...

De norske idrettsheltene vender i disse dager nesen østover. Vi her hjemme? Vi krysser fingrene for at de homofile utøverne ikke blir stoppet i sikkerhetskontrollen med for mye vaniljeduftende håndkrem i bagasjen. Vi krysser fingrene for at curlinglaget får en homofil spiller som kan ordne opp i kleskrisen. Vi krysser fingrene for at Marit Bjørgen veiver med et regnbuefarget flagg idet hun seiler inn oppløpet etter 3 mila på vei til sin gullmedalje nummer 1000.

Mest av alt, krysser vi fingrene for at de 22. olympiske leker gir mannen med høyere selvtillit enn selv Petter Northug, et heftig slag i trynet. Er du med på leken, må du tåle steken, Putin.

av Lauritsen, Vibeke, publisert 5. februar 2014 | Skriv ut siden