Det var spørsmålet som ble stilt i Kildens foajé fredag 27.januar. To KKG-elever deltok som innledere, Yashar Honarmandi og Abdirahman Diriye Said. Begge to serverte gode poenger til ettertanke for Ola Nordmann Nordmann. Betyr det å være født i Norge noe? Dialekten? Rene og pene klær? Eller er det trynefaktoren som avgjør? Utenlandsk opprinnelse? Yashar er født og oppvokst her sør, er pen i tøyet og snakker Kristiansandsdialekt...

Abdi
Abdi kom til Norge for ni år siden. Han mener at  trivsel er viktig for integrering og muligheten for å lykkes i Norge. Man trenger både krav og motivasjon for å lære seg språket, og man må trives. "Å være norsk har ikke noe med landegrenser å gjøre, det handler om følelser", sa han.
Kilden Inspirasjon
En fullsatt foajé lyttet interessert, blant dem et par klasser fra KKG.
I tillegg til Yashar og Abdi deltok også Pamela Melhus fra Mediehøgskolen, Abdullahi Alason fra AP og kunstnerisk leder/sjefsdirigent for KSO Rolf Gupta. Sistnevntes hovedpoeng var at man blir norsk gjennom deltakelse. Men spørsmålet er egentlig ikke viktig... det er jo ikke sikkert at man ønsker å være norsk?

av Lauritsen, Vibeke, publisert 24. september 2013 | Skriv ut siden