Bruno Mlodozeniec i 3IBA er direkte kvalifisert til den internasjonale finalen i matematikk-OL I Hong-Kong 6. til 16. juli i år. Han ble nr 3 i den Norske finalen i Abel-konkurransen som ble avholdt i Trondheim tidligere denne uka.

Det er andre året på rad at Bruno er kvalifisert til den internasjonale finalen! I fjor måtte han gå via den nordiske finalen, men i år er han altså direkte kvalifisert. Han er faktisk også i den nasjonale finalen i Fysikk-OL, og kan altså bli kvalifisert for å representere Norge både i matematikk og fysikk!

Den norske finalen foregikk på NTNU i Trondheim fra fredag forrige uke til onsdag denne uka. De 28 deltakere fikk undervisning og forelesere på universitetet, og var godt forberedt til prøven som gikk over fire timer på tirsdag. Det var mulig å få 40 poeng på prøven, og Bruno fikk 25, noe han var veldig fornøyd med. Det var hele fem poeng ned til fjerdeplassen.

Weronika Wrzos-Kaminska fra Nadderud VGS som vant konkurransen fikk 31 poeng. Hun er den tredje kvinnelige vinneren av Abelkonkurransen. Det var kunnskapsminister Torbjørn Røe-Isaksen som delte ut premiene til deltakerne.

Bruno har allerede kommet inn på prestisjeuniversitetet Cambridge ved London. Dette skyldes blant annet deltakelse i matematikk-OL i fjor. Han har også søkt MIT og Stanford i USA som begge også har veldig høy status. Ved disse universitetene betyr karakterene mye, men andre faglige aktiviteter er også veldig viktige, og gode prestasjoner i disse kunkurransene henger høyt!

Vi gratulerer med fantastisk innsats og ønsker Bruno lykke til i den internasjonale finalen i Hong-Kong!

av Lauritsen, Vibeke, publisert 3. mars 2016 | Skriv ut siden