Etter meget sterk innsats i første og andre runde av Abelkonkurransen (Norges matematikkolympiade for elever i videregående skoler, hvor nesten 3400 elever deltok i første runde), fikk Bruno Mlodozeniec i 2IBA 157 poeng av totalt 200 i de innledende rundene. Han kom dermed på 7. plass etter andre runde, og er med det kvalifisert som en av de 20 deltakerne i den norske finalen. Denne finner sted på NTNU i Trondheim i mars, etter noen dagers treningsleir. De tre beste her er direkte kvalifisert til den internasjonale matematikkolympiadens  norske lag, mens de beste av de øvrige kan kvalifisere seg gjennom Nordic Mathematical Contest. Den internasjonale olympiaden går av stabelen i Thailand i juli 2015.

Vi gratulerer Bruno med strålende innsats så langt og ønsker lykke til i finalen.

Dette er tredje år på rad at en av våre IB-elever kvalifiserer seg til den norske finalen. Gjennom sin innsats i denne finalen samt i Nordic Mathematical Contest kvalifiserte Tianzhi Lu (bedre kjent som Peter Wang) seg i fjor til og med for det norske laget i den internasjonale matematikkolympiaden.

Tor-Arne Mjølund

av Lauritsen, Vibeke, publisert 11. februar 2015 | Skriv ut siden