Malene Brattvåg Bø og Carl William Glad er begge elever på Pre-IB.Dette er en klasse hvor deler av undervisninga foregår på engelsk, og hvor elevene i Vg2 kan søke vår IB-linje, International Baccalaureate. Når elevene fullfører dette kurset i Vg3, har de fått sitt internasjonale IB-sertifikat, og de har hatt det meste av undervisninga på engelsk.

Malene gikk på Oddemarka i 10.klasse, og hun hadde forventninger til KKG da hun begynte her i høst. Hennes forventninger om faglige utfordringer og motiverte lærere og medelever har blitt innfridd. Jeg opplever at vi blir "pushet" litt av lærerne, og at jeg selv må strekke meg for å oppnå resultater, og det gir meg motivasjon for skolearbeidet, sier Malene.
William, som gikk på Haumyrheia, hadde et ønske om å komme i en klasse med motiverte medelever, og opplever at han har det. Han tenkte først på å ta et år som utvekslingselev i Vg2, men ønsker nå å fortsette her på Vg2 IB.

Begge er godt fornøyde med sine lærere, og kanskje spesielt at de har forventninger til hva elevene skal prestere faglig.

Hvilke utfordringer har det første halvåret gitt dere ?
Vi visste det ville bli faglige utfordringer. Det har vært en overgang fra detaljerte ukeplaner på ungdomsskolen, til selv å måtte ta større ansvar for egen læring. Det er likevel en god opplevelse å føle at vi selv har selvstendig ansvar for vår læring.

Et godt læringsmiljø i klassen, og godt samarbeid både med medelever og lærere, gjør at både William og Malene ser frem til det som er igjen av dette skoleåret.
Har dere noe dere ikke er førnøyd med?
Ja, det må være at håndtørreren på toalettet ikke er iorden, sier William.
Vi lover å sjekke akkurat dette!

Til høsten reiser Malene på utvekslingsopphold til den fransktalende delen av Canada og hun skal begynne i 2IB når hun kommer tilbake. Hun har selv fransk som 2. fremmedspråk og gleder seg til dette året.
William har valgt historie og filosofi, økonomistyring og S1 matematikk som programfag, og er klar for å fortsette her i Vg2. Får han det slik han ønsker, tar han et år på folkehøyskole etter å ha fullført Vg3.

Vi takker for praten med to fornøyde elever fra Pre-IB klassen, og ønsker begge god vinterferie.

av Lauritsen, Vibeke, publisert 24. september 2013 | Skriv ut siden