International Baccalaureate Diploma Programme er en 2-årig studieretning. Med unntak av et beskjedent antall delprøver avhenger sluttkarakterene dine hovedsakelig på hvordan du gjør det på eksamenene en evighet fram i tid. Som bedagelige ungdommer fant vi ut at dette ga oss den perfekte anledning til å gjøre andre ting og utsette lesingen. Ironisk nok oppdaget vi også (en stund senere, vel og merke,) at læreplanen var vel så omfattende og krevende som programmets varighet var lang. Mitt råd til deg om du tenker å søke IB er å tenke godt over hva du ønsker å oppnå med studievalget ditt – og hva du selv er villig til å putte inn. Dersom du søker IB begir du deg ut på et langdistanseløp som krever sterkere dedikasjon enn en vanlig videregående opplæring.

For meg var det uten tvil verdt det – både i form av kompetansen jeg utviklet og på grunn av de fantastiske menneskene jeg ble kjent med. En ting er at var IB en stor fordel da jeg søkte opptak på utenlandske skoler. Universitetene har god kjennskap til pensumet og vet derfor at søkerne, uavhengig av opprinnelsesland, har fått en kvalitetsutdannelse. Men mest av alt elsker jeg IB fordi elevene i klassen hadde en helt egen type personlighet. Klassen bestod av fremtidsrettede individer som hadde valgt å utfordre seg selv gjennom studievalget sitt. Samtidig ble hver person betingelsesløst akseptert slik han eller hun var. Et slikt avslappet miljø gjorde det lett å finne mennesker en kunne trives med.

Jeg har aldri passet bedre inn i en klasse eller opplevd sterkere vennskap enn i 2IBA/3IBA på KKG, og heller aldri vært lykkeligere. På mange måter er det skremmende å skulle forlate en slik hverdag etter to gode år, men neste kapittel står for tur. Og erfaringene fra IB holder jeg tett til brystet idet jeg tar steget inn i voksenverdenen.

av Lauritsen, Vibeke, publisert 24. september 2013 | Skriv ut siden