For deg som søker faglige utfordringer med en internasjonal profil

INTERNATIONAL BACCALAUREATE DIPLOMA PROGRAMME (IBDP)

Informasjonsmøte torsdag 16. november 2017 kl. 17.30. på personalrommet på KKG. Alle velkomne!

IBDP er et krevende 2-årig studium hvor det meste av undervisninga foregår på engelsk. Studiet passer best for motiverte elever som har lyst til å arbeide med skolen og også for elever som skal studere i utlandet. Ved bestått eksamen får eleven en ”International Baccalaureate” – en anerkjent internasjonal studenteksamen. Dette kan du søke om å ta på KKG i Vg2 og Vg3.

KKG er den eneste videregående skolen i Vest-Agder som har dette studietilbudet.

IB-programmet bygger på en utpreget vitenskapelig tankegang, og elevene har forskningsprosjekter i alle fag; i realfag, språkfag, økonomifag og samfunnsfag. Elevene har også vitenskapelig metode og vitenskapsfilosofi som eget obligatorisk fag, og forskningsvinklingen gjennomsyrer hele programmet.

På IB kan elevene velge om de vil ha fordypning i realfag, språkfag eller samfunnsfag. Elevene våre har utmerket seg stort faglig, blant annet har flere av IB-elevene våre representert Norge i Kjemi-OL, Fysikk-OL og Matematikk-OL både i 2014,2015 og 2016. En av elevene vant også konkurransen Unge forskere i 2015, og en fikk 2.plass i 2016. i 2017 er dessuten Sørlandet representert i OL i filosofi for første gang etter at en av elevene i 3ib vant NM i filosofi.

Av de 34 elevene som tok eksamen våren 2016 fikk 15 mer enn 5,6 i snitt - 2 elever fikk 6,4 i snitt!

Intervju med IB-elever i Krsby: http://www.krsby.no/kategori/student/20013#o20013

Det er infomøte om IB i november hvert år.

av testvafno2, publisert 24. september 2015 | Skriv ut siden