Helse- og oppvekstfag

For deg som vil jobbe med mennesker innen oppvekstsektoren og helsesektoren, eller tenker deg en videre utdanning innenfor samme området.

På KKG tilbyr vi:
  • VG1 - Helse- og oppvekstfag
  • VG2 - Barne- og ungdomsarbeiderfag
Du som velger helse-og oppvekstfag må bry deg om å kunne ta hensyn til andre mennesker. Du bør ha gode kommunikative evner og evne til samhandling for å kunne arbeide med mennesker i alle livssituasjoner. I flere yrker kreves det politiattest.

Utdanningsprogrammet fører fram til yrker hvor egne holdninger, kunnskaper om helsefremmede arbeid, livsstilssykdommer, arbeidsmiljø og kulturforskjeller er viktig, og hvor det stilles krav til helhetlig tenkning og tverrfaglig samarbeid.

Du kan velge mellom ti ulike fagutdanninger:
1. Ambulansearbeider
2. Apotektekniker
3. Barne- og ungdomsarbeider
4. Fotterapeut
5. Helsefagarbeider
6. Helsesekretær
7. Hudpleier
8. IKT-servicemedarbeider
9. Ortopeditekniker
10. Tannhelsesekretær

Tar du et ekstra år, med allmennfag får du studiekompetanse med mulighet for å søke høyskole eller universitet.