Fra 10.-17.november drar 11 elever og de to lærerne, Astri Jortveit Horn og Kristin Jensen til Rochefort.
Turen har blitt en tradisjon for elever som velger fransk nivå III i Vg3.

KKG har i flere år samarbeidet med andre videregående skoler i Kristiansand og Mandal om gi elevene tilbud om å ta fransk, tysk og spansk på høyeste nivå.
Undervisningen foregår her på skolen, og elevene i fransk III kommer fra KKG og Kvadraturen videregående skole.

Våre elever skal bo hos franske vertsfamilier en hel uke, og vil få rikelig anledning til å praktisere språket og bli godt kjent med den franske kulturen.

Skolen vi samarbeider med heter Lycée Merleau Ponty, og her vil elevene følge de franske vertselevene i undervisningen om formiddagene.
Våre elever har allerede via ulike sosiale medier vært i kontakt med elevene i Rochefort, og vil gjennom et variert program hver ettermiddag bli godt kjent med sine nye franske venner.

Denne høsten har de arbeidet med en roman av den franske forfatteren Romain Gary.
Romanen heter "La vie devant soi/Med livet foran seg",1975,og som handler om barns oppvekst og sosiale forskjeller i Frankrike. I Rochefort vil franske lærere følge opp forfatter og tema.

Våren 2014 får vi gjenbesøk av elever og lærere fra vennskapsskolen i Rochefort, og vi gleder oss til å ta imot dem.

Vi ønsker elever og lærere god tur til Frankrike!

av momo1, publisert 8. november 2013 | Skriv ut siden