Da årets rollespill om konflikten i Kongo gikk av stabelen torsdag 21.november i år, var det mange forventningsfulle politikkelever fra KKG som hadde benket seg i bystyresalen i Kristiansand.

KKG stilte med fire delegasjoner, fra landene Frankrike, Marokko, Sør-Korea og Kongo. Spesielt delegatene fra Frankrike var meget ivrige på å få igjennom en resolusjon som ville styrke FNs innsats i området, men forsøket møtte mye motbør fra de andre vetomaktene. Dermed åpnet det seg en mulighet for diplomatene fra Kongo til å spille en nøkkelrolle. Sammen med Rwandas utsendinger klarte de til slutt å snekre sammen en resolusjon som fikk støtte fra neste alle medlemmene av sikkerhetsrådet. Dessverre, på grunn av tidsnød og noen lite kompromissvennlige amerikanere, kom det inn endringsforslag i siste liten som skapte krøll i avstemningen. Resultatet ble dermed en mye mer åpen og lite forpliktende resolusjonen, til både Kongos og Frankrikes store skuffelse.

Her er Kongos delegater til Sikkerhetsrådets møte om situasjonen i Kongo: F.V Christian Fjermeros, Karen Melhus og Stina Eriksen.

av kany2, publisert 25. november 2013 | Skriv ut siden