Nylig fikk elevene på VG2, Salg, service og sikkerhet besøk av administrerende direktør i Avigo, Lillesand, Arne Johan Johnsen i faget "Prosjekt til fordypning". I dette faget skal elevene jobbe en dag i uken i en bedrift, og noe av målene i faget er at elevene skal lære om jobbsøknader, CV, intervju samt det å skaffe seg jobb selv.

Johnsen har blant annet hatt jobber i personalavdelingen i både DnB, Bråthen Safe, personalsjef på Hennig Olsen Is. Han har dermed bred erfaring i å ansette mennesker i ulike stillinger og fra omstillingsprosesser i bedrifter.

Arne Johan snakket om søknadsprosessen, førsteinntrykk og intervjusituasjoner. Han fortalte levende og tydelig hvordan en søknad burde utformes, hva elevene måtte forberede seg på av spørsmål og klesvalg på et intervju. Johnsen klarte å beskrive næringslivets forventninger til nyansatte på en realistisk og aktuell måte, ved å ta praktiske eksempler og konkretisere ved hjelp av enkle rollespill.

Tusen takk for en aktuell og realistisk innføring i "Det å skaffe seg jobb".
Tekst og foto:
Ann Cathrine Andersen