For tredje gang har elevene på tysk III tatt turen til Münster for en ukes opphold i tyske vertsfamilier for å lære seg mer om tysk kultur og det tyske språket.Det er elever fra Mandal vgs og KKG som er elever i dette faget, og Eva Maria Jordbrudal er fagansvarlig for undervisningen. Eva Maria til venstre, og rektor Oddvar Haaland Mandal vgs, til høyre.Her følger første reisebrev fra elevene som snart har vært i Münster ei uke.

For tredje gang har elevene på tysk III tatt turen til Münster for en ukes opphold i tyske vertsfamilier for å lære seg mer om tysk kultur og det tyske språket. Spesielt hyggelig denne gang var at rektor Oddvar Haaland ville være med og se på prosjektet.

De tyske elevene var på besøk hos oss i mai, så de tyske og de norske elevene kjente hverandre godt fra før, og gjensynsgleden var stor da vi ankom på fredag. Helga ble tilbrakt i familienes regi, og elevene ble derfor tatt med på ulike aktiviteter som f.eks. teater, kafebesøk, museum, sjokoladefabrikk og planetarium. Alle trives godt i sine tyske vertsfamilier og merker godt den hjertelige tyske gjestfriheten .

Mandag hospiterte elevene våre i forskjellige fag på skolen som vi har utveksling med, Annette-von-Droste-Hülshoff-Gymnasium. De gjorde seg forskjellige erfaringer, men konklusjonen ble at undervisning i tysk skole ligner på den som vi er vant med hjemme - med unntak av at de tyske elevene (og de tyske lærerne) ikke har pc'er. Etterpå hadde vi omvisning på skolen før vi tok buss til Burg Hülshoff hvor dikteren Annette von Droste Hülshoff, som skolen er oppkalt etter, ble født og vokste opp. Dessverre hadde vi ikke værgudene med oss, så diktlesning i det grønne ble det dessverre ingenting av. På bildet står de norske elevene sammen med lærer Eva Jordbrudal fra KKG og rektor Oddvar Haaland foran en byste av Annette på skolen.

Tirsdag står besøk på et gjenvinningsanlegg på planen, samt besøk hos borgermesteren og en byvandring. Onsdag går turen til Köln. Høydepunktene står i rekke og rad under oppholdet i Tyskland, og vi føler alle at tiden går altfor fort. Elevene gir tilbakemeldinger om at de lærer veldig mye og bekrefter at den beste måten å lære et fremmedspråk på er å oppsøke språkområdet.Vi savner ikke Mandal og Kristiansand akkurat nå!
Tekst og foto:
Siw Hege Rennemo