Fysiker og formidler Andreas Wahl holdt fredag 9.09 to stappfulle forelesninger for elever i Vg1. Hovedbudskapet var at vi som mennesker aldri må slutte å spørre og å være nysgjerrige. Gjennom å klippe opp noen papir-ringer limt sammen på en bestemt måte fikk han fram spennende resultater. Det dårlige bildet viser en badehette som ved å være delvis fylt med vann, gjennom å falle rett ned, ble tredd fint ned på hodet til den tapre forøkspersonen. Videre delte han ut en vidunderpille som medførte at alle kan bli gode i naturfagene, - bare vi tror på det selv. Godt hjulpet av Einar Loshamn skjøt han også med en enkel plastbøtte ut luft som blåste beger av hodet på folk. Gjennom flere morsomme forsøk kom han fram til en konklusjon som inneholdt det alvorlige budskapet at vi her på jorda er helt alene og må stelle oss klokt for å ta vare på moder jord. Kort sagt: En tankevekkende forestilling.

av Seland, Anette, publisert 13. september 2011 | Skriv ut siden