Utfordringene stod i kø! Nok en gang havarerte bussen på tur med KKG. Denne gangen var det gassdempingen som sprang lekk..... Det resulterte i noe venting før Setesdal Bilruter stilte med ny buss som kunne kjøre oss de siste 6-7 kilometrene frem til hytta. Deilig lapskaus fra Husholdningskjøkkenet gikk ned på høykant før vi sendte elevene ut i mørket for å prøve seg på nattorientering. Etter to timer hadde elevene vært innom flesteparten av de 10 postene som var satt ut.

Lørdagen ble satt av til opplæring i forskjellige basisferdigheter. Elevene fikk da praktisk undervisning i orientering, bålfyring, kokeapparat og lavvooppsetting. Det å være til stede, både mentalt og fysisk er viktig når man er ute i naturen. Derfor måtte samtlige elever gjennom en krevende sanseløype med bind for øynene. Dagen ble rundet av med et friskt felles kveldsbad i Store Bjørnevann.

Søndag var turdagen. Etter litt info om pakking av sekk og justering av disse labbet vi oppover mot høyfjellet. Det voldsomme regnværet fra nattebn hadde gitt seg og en strålende flott høstdag skinte mot oss. Vandreturen gikk opp via Reindalsristi 1196 m.o.h før vi tok en god rast ved Kleivstjørn. Returen gikk ned på østsiden av Reinstøylsåni. Vasking og rydding av hytta gikk som en lek med så mange arbeidsvillige og flinke elever!
Se bilder fra turen
Tekst og bilder: