Uka før påsken dro 12 elever fra barne- og ungdomsarbeiderlinja til Elba hvor de skulle være i en uke sammen med, mennesker med ulike psykiske lidelser, både fra Norge og Italia, samt en vanlig skoleklasse fra Italia på samme alder som elevene fra barne- og ungdom. Vi fikk en fantastisk opplevelse, med nydelig vær, lange gå- og sykkelturer, seiling og havkajakk. Vi knyttet mange gode kontakter og mange opplevd turen som faglig og personlig berikelse.

havkajakk1
Høsten 2010 var Barne- og ungdomsarbeiderne invitert med Mental Helse Kristiansand til Oggevann. Vi skulle få være delaktige i et opplegg hentet fra Italia ved navnet Antistigmatiseringsprosjektet. Målet med prosjektet var å få ungdommer fra KKG til å møte mennesker som hadde psykiske lidelser, bli kjent og oppleve noe sammen. Med det målet at en skal endre mulige fordommer. Resultatet av Oggevannsturen var at vi ble invitert til Italia og da til øya Elba.

stranden

Vi fikk en fantastisk opplevelse, med nydelig vær, lange gå- og sykkelturer, seiling og havkajakk. Vi knyttet mange gode kontakter og mang opplevd turen som faglig og personlig berikelse.

Takk til alle som støttet oss ved kjøp av kaffe og dopapir. :)
Tekst og foto:
Bibi Ringereide