Eilert Sundt-prisen ble innstiftet av UiA dette skoleåret og har som formål å stimulere ungdom til å forske på samfunnsspørsmål og til å ta høyere utdanning. Prisen ble delt ut for aller første gang 27.april. Vi gratulerer KKG-elevene Mats Sveindal, Sigrid Linnerud og Sjehed Al Gashamy med 3.premie for oppgaven: "Ikkje-vestlege innvandrarar på den norske arbeidsmarknaden."

Tora Åsland
Det var forskningsminister  Tora Åsland som delte ut priser til de tre beste av 47 innkomne bidrag. Elever fra begge Agderfylkene deltok i konkurransen. Det var elever ved Vågsbygd vgs som vant 1.premie med en oppgave om sammenhengen mellom søvnvaner og skoleprestasjoner. Elever ved Arendal vgs vant 2.premie. De hadde undersøkt medelevers holdning til kriminalitet, og de avdekket en god del dobbeltmoral.
Det var et verdig og flott arrangement med mange prominente gjester til stede. Det ble gjort stor stas på elevene, med gode ord, blomster, diplom og også en pengepremie.
Med diplom
Rektor Eva Bergh, elevenes faglærer i samfunnsfag Vibeke Lauritsen, Sigrid Linnerud, Mats Sveindal og Sjehed Al Gashamy.

av Nyutstumo, Kari, publisert 3. mai 2011 | Skriv ut siden