Rundt 50 elever fra KKG deltok på miniStortinget 2011 på Vågsbygd videregående skole 23.-25.mars. Formelt og korrekt kledd møtte de opp på onsdag ettermiddag for å høre Miljø- og utviklingsminister Erik Solheim åpne det 6. miniStortinget før statsminister Andrea L. Torjussen holdt regjeringens trontale. Så gikk det slag i slag helt til fredag ettermiddag.

Rollespillet gir elevene en spennende anledning til å lære hvordan det politiske systemet fungerer. Gjennom tre travle dager er de med på trontaledebatt, spørretime, partigruppemøter, komitemøter, TV-overført partilederdebatt, plenumsdebatter, voteringer... inkl mistillitsforslag. Alle er godt forberedt og går inn i rollen med fullt alvor.
IMG_1716-Solheim
Miljøvernminister Erik Solheim steppet inn for Stortingspresident Dag Terje Andersen på kort varsel. han holdt en inspirerende åpningstale til miniStortingsrepresentantene.
Mange aktuelle saker var oppe til behandling og votering, bl.a. kontantstøtteordningen, pant på mobiltelefoner, tiltak for bølgekraft, ufrivillig deltid, lovfestet rett til læreplass, privatskoleordningen, hurtigtog, fangstkvoten for kongekrabber, militært bidrag til Adenbukta for å bekjempe piratvirksomhet... Altså, et bredt saksregister og et stort engesjement.
Stor takk til Vågsbygd og Tangen som i samarbeid gjør rollespillet til en opplevelse for livet!
Her følger noen få bilder til fra arrangementet:
Milos Rados:
IMG_1763-Milos