Elevene i fransk III var fra 3.-12.mars på elevekskursjon til Frankrike.Turen gikk først til Paris, og deretter videre til den hyggelige byen Rochefort ved Atlanterhavskysten. De norske elevene fikk snakket masse fransk - både hjemme i vertsfamiliene, på skolen og på sine ekspedisjoner rundt omkring i byen. På formiddagene fulgte de undervisning på utvekslingsskolen vår - Lycée Merleau Ponty. Deretter var det lunch i kantina, før vi dro av sted på utflukter i og omkring Rochefort.Undervisningen i fransk III er et samarbeid mellom Vågsbygd vgs og KKG.

Bilde Tour Eiffel nr 1Bilde café à Paris nr 2

Tidlig om morgenen torsdag 3. mars dro Fransk 3 til Paris for et tredagers opphold i den franske hovedstaden. Vi besøkte Eiffeltårnet  og dro på båttur på Seinen, og spiste flere kvelder i det svært hyggelige Latinerkvarteret. Vi både Rodin muséet og Orangeriet med Monets enorme vannliljemalerier, og vi et raskt besøk i Louvre, et av verdens tre størst kunstmuséer. Vi nøt det vakre været på Champs Elysées og her ble det tid til både besøk på Triumfbuen, shopping og kafébesøk . Som en kontrast til Paris’ historiske side, tok vi også en tur til hjertet av det moderne Paris, finansmiljøet i La Défense.

Lørdagen ruslet vi rundt i området rundt Pantheon og Sorbonne, Paris’ eldste universitet, og fikk oppleve middelalderhistorie, cafémiljø og shopping i en god blanding. Lørdagskvelden ble tilbrakt på Paris’ høyeste punkt, Montmartre, og vi besøkte kunstnerområdet Place du Tertre og fikk et fint overblikk over Paris fra trappen på kirken Sacré-Coeur. Søndagen besøkte vi hjemmet til den kjente franske forfatteren Victor Hugo på Place des Vosges, kjent som Paris’ vakreste plass.

Skolekantina (4)
Etter oppholdet i Paris, gikk turen videre til den hyggelige byen Rochefort ved Atlanterhavskysten. De norske elevene fikk snakket masse fransk - både hjemme i vertsfamiliene, på skolen og på sine ekspedisjoner rundt omkring i byen. På formiddagene fulgte de undervisning på utvekslingsskolen vår - Lycée Merleau Ponty. Deretter var det varm treretters lunch i kantina, før vi dro av sted på utflukter i og omkring Rochefort.

Foran reperbanen
Her er gjengen samlet utenfor La Corderie Royale. Her produserte man tidligere tauverk til den kongelige franske marine. De ærverdige bygningene huser nå blant annet et flott museum.

Place Colbert (2)
I Frankrike er det viktig å studere cafékulturen! Her koser elevene seg i sola på trivelige Place Colbert, i hjertet av Rochefort.

Benk i sentrum (3)
Sol og vårstemning i sentrum av Rochefort.

Jernbanestasjon (5)
En del transport foregikk med tog. Her på dagstur til nabobyen La Rochelle.
I bakgrunnen fransklærer Sigrid Kornbrekke, med godt grep om reisedokumentene.

Rusletur i La Rochelle (6)
Rusletur i idylliske La Rochelle.

Piknik i parken (7)
Piknik i parken.

Hule - La Roche Courbon (8)
Grottene ved La Roche Courbon skal ha vært bebodd av mennesker i forhistorisk tid. Her er det en fransk lærer som viser rundt.

Siste dag (9)

Siste dag med sol og caféliv i Frankrike. Takk for oss – vi har hatt en flott og lærerik tur!

À bientôt!
Vi takker Astri Jortveit Horn for solide forberedelser og en flott jobb som reiseleder for gruppa.
Tekst og foto: Siren Hæstad Skadal og Kristin Charlotte Jensen

av Morell, Morten, publisert 23. mars 2011 | Skriv ut siden