Fra 17.02. til 26.02.11 besøkte 13 elever fra KKG, Vågsbygd vgs, Mandal vgs og Vennesla vgs og deres språklærere Tyskland.Turen gikk først til Düsseldorf hvor elevene bl.a. besøkte den berømte handlegaten Königsallee, fjernsynstårnet og den nyrestaurerte Mediehafen med sin spesielle arkitektur.Undervisningen i tysk III er et samarbeidsprosjekt mellom de 4 skolene nevnt over, og hvor undervisningen er basert på videokonferanse og nettbasert undervisning fra KKG.

1c Foran Düsseldorf Fernsehturm
På trappa foran Fernsehturm.
1b Düsseldorf - Fernsehturm und Medienhafen
Fernsehturm i Düsseldorf
2a Annette-von-Droste-Hülshoff-Gymnasium
 Etter to dager reiste gruppa videre til vennskapsbyen Münster der de bodde i ei uke hos tyske vertselever fra Annette-von-Droste-Hülshoff-Gymnasium. Her bilde fra skolegården.

3b Friedenssaal im Rathaus
Programmet i Münster var tettpakket med bl.a. universitetsbesøk (studieveiledning), byvandring med mottakelse av borgermesteren i fredssalen, omvisning på Burg Hülshoff og tur til Rüschhaus.
Her er borgermester, lærere og elever samlet i fredssalen.

5a Spirene på Kölner Dom6b Artist fra musikalen Starlight Express
Et par andre høydepunkter var musikalen Starlight Express i Bochum og en dagstur til Köln med omvisning i Kölner Dom.

7a Shopping i Münster
Elevene fikk også rikelig anledning til å snakke tysk når de var sammen med sine vertselever og deres familier. Det samme gjorde de når de koste seg med shopping og kafebesøk.
Lærer Elin Haugaa Nøtland gir her tips om gode kjøp.

7b Bakeri i Münster
De tyske bakeriene var spesielt populære hos de norske elevene.

Etter 10 dager dro elevene svært førnøyde hjem igjen med kofferten full av nye erfaringer, masse inntrykk og en haug med "røverkjøp".

Men kanskje det aller viktigste var at mange fikk tyske venner som åpnet helt nye dører til det tyske språket og den tyske kulturen.
Her kan du lese mer om undervisningsopplegget i tysk og fransk fordypning, nivå III.
Tekst og foto:
Faglærer og reiseleder, Eva Maria Jordbrudal