Marcus Dalen Krogstad; Guro Holmleid; Marthe Steen Selvik; Eline Maria Frustøl og Kjersti Marie Berg-Thomassen fra faget Kultur og kommunikasjon 3 (vg3) stod for programmet under ”Politisk kvarter” på KKG torsdag 17.02. De inviterte til debatt under vignetten ”Kommunikasjon over kulturgrenser: om diskriminering, mobbing og kulturelle fordommer på KKG”.

KOKU B
– Bakteppet var oppfatningen om harmoniske tilstander på egen skole kontra en spørreundersøkelse blant elevene, der 34 % av de spurte kunne bekrefte å ha sett mobbing på sin ”hjemmebane”. Det fulgte en debatt om selve begrepsinnholdet knytta til mobbing og det å mobbe, Det var ”snillere varianter” av mobbing, så som baksnakking og intoleranse på grunn av klesstil, utseende og lignende elevene særlig bet seg merke i. Uansett var presentasjonen en vekker og korreksjon i forhold til høye trivselstall i elevundersøkelsen. Og elever blant publikum etterlyser større bevissthet og engasjement om problemet i tidene som skal komme. Vi er en stor skole – en av landets største – og må ansvarliggjøres i forhold til etiske kjøreregler og det å skape et fellesskap ut av ulikhet og kulturelt mangfold. Elevene må stille opp for hverandre og forplikte seg aktivt i forhold til det som er skolens motto, noe som er en forutsetning for at nye elever skal søke seg til oss og trives her.
Tekst: Vidar Waag, faglærer KOKU
Foto: Morten Morell