Norskavdelingen ved KKG ønsker i disse dager å markere to sentrale samtidsforfattere som begge er tidligere elever ved skolen, med utstilling i en av skolens montre. Gaute Heivoll, som gikk ut i -97 høster stor anerkjennelse for romanen ”Før jeg brenner ned” som forteller om pyromanen på Finsland på 1970-tallet, men også om forfatterens egen vei mot å begynne å skrive.

Knausgård - monter
Knausgård – Kattaruss i -87- har med sitt ambisiøse og sterkt selvbiografiske seksbindsverk ”Min kamp” blitt en av de mest omtalte og debatterte forfatterne de siste årene, samtidig som han når store leserskarer og høster gode kritikker og priser. I løpet av de siste to årene er begge disse forfatterne nominert til Kritikerprisen, og i år også den lokale Sørlandets litteraturpris. Et besøk til monteren gir gode muligheter for å stifte nærere bekjentskap med to spennende lokale forfattere. Monteren står i 1. etasje i bygg 2 ved inngangen til administrasjonsfløyen.
Tekst: Ellen B. Steinsland
Foto: Karl Ove Knausgård :Thomas Wågstrøm - Oktober forlag
         Gaute Heivoll - Tiden forlag
         Monter: Ellen B. Steinsland

av Morell, Morten, publisert 22. februar 2011 | Skriv ut siden