I uke 42 hadde KKG besøk av professor Bill Jacob ved University of California Santa Barbara (UCSB). Besøket var et samarbeid med UIA, og kom i stand fordi fire av skolens matematikklærere ved KKG besøkte UCSB sist høst.

Professor i matematikk BBildet viser Bill Jacob på klassebesøk i en R1 matematikkgruppe. Bill Jacob er en kjent matematikkprofessor i California og er mest kjent for sin inquiry - baserte metode å undervise matematikk på. Inquiry kan oversettes med å undersøke, spørre, reflektere og praktiseres i grupper på 2 til 4 personer. Metoden har vært praktisert ved KKG av noen lærere i flere år innenfor enkelte emner.

Professor i matematikk CBill Jacob hadde to økter med elever fra både Vg2 og Vg3. Han var imponert over hvor arbeidsvillige og kreative elvene var, og elevene var samstemte i at dette hadde vært et nyttig og inspirerende møte. Bill Jacob deltok også på kursdagen for lærere i den samme uken.

Professor i matematikk EleverBesøket til Bill Jacob vil forhåpentligvis føre til at flere lærere vil ta i bruk metoden der den passer i pensum. Etter besøket skal det settes ned grupper av lærere som skal gjennomgå lærestoffet og finne flere emner som egner seg til denne metoden.
Tekst: Bjørn Skaar
Foto: Morten Morell