Elevene i Vg2 spansk fikk torsdag høre den kjente sangerinnen Katia Cardenal fra Nicaragua.Hun har tidligere bodd  i Norge og har oversatt flere kjente norske sanger til spansk. Kjent er hennes 2 album med tekster av Alf Prøysen. Hun har også oversatt tekster av Åge Aleksandersen og den svenske trubaduren Evert Taube.I kveld holder hun konsert i Musikkens Hus.

Spans sang AKatia ble akkompagnert av sin datter Nina på gitar. De fremførte bl.a flere viser av Alf  Prøysens.
Hun sa i sin introduksjon til elevene at hennes musikk lett kunne bygge broer mellom de to landene som har så ulike kulturer og geografisk ligger så langt fra hverandre.
Katia har tidligere samarbeidet med koret SKRUK og dirigent Per O. Hildre.
Flere av hennes produksjoner er utgitt på Kirkelig Kulturverksted.
Spansk sang B m lærereFor KKG var det av stor betydning å få besøk av en av de mest kjente artistene fra Nicaragua. Siden vi i 13 år har hatt et utvekslingsprosjekt med skolen Doris Maria i Managua. Lærerne i spansk mener det gir elevene økt språkforståelse å møte en artist som formidler både norske og  nicaraguanske sanger.
Fra venstre Britt Rosenvold, Siren Einstabland, Nina og Katia, Andre H. Steffensen og Hilde Hangeland.

Spansk sang C m eleverBilde fra konserten i sentralauditoriet.
Elevene satte pris på besøket som gav dem en annerledes spansktime. De er også kjent med sangene hennes som de har sunget i spansktimene.
Konserten foregikk i sentralauditoriet.
Tekst: Britt J. Rosenvold

av Morell, Morten, publisert 6. november 2009 | Skriv ut siden