Torsdag 5. november deltok 68 elever ved skolen i 1. runde av abelkonkurransen. Dette er en nasjonal matematikkonkurranse for elever på alle trinn i videregående skole. Elever som blir blant de 10% beste på landsbasis kvalifiserer seg for andre runde. Den går av stabelen i januar.  I fjor oppnådde Jarle Stavnes(bildet) enestående resultater.

Veien videre etter dette er en norsk finale som igjen kvalifiserer for deltakelse i den internasjonale matematikkolympiaden. Vår skole har tidligere hatt elever som har hevdet seg godt i konkurransen. I fjor oppnådde Jarle Stavnes (bildet) enestående resultater. Han deltok i sommer i den internasjonale finalen av matematikkolympiaden i Bremen og ble nest beste nordmann. For prestasjonen ble han belønnet med bronsemedalje, som innebærer at han kom i den øvre halvdelen av resultatlista. Det er en meget sterk prestasjon av en norsk elev!
Tekst: Kjetil Damsgaard

av Morell, Morten, publisert 10. november 2009 | Skriv ut siden