Elever fra KKG har vunnet fylkeskonkurransen Utviklingsinvestoren.com! Fredrik Høiby, Tor-Erik Mathisen og Martin Gaare Mathisen har faget Samfunnsøkonomi 2. De deltok med ”firmaet” Staken AS og gikk helt til topps i fylket i konkurransen.  Det vanket diplom og premier til deltakerne. Vi gratulerer!

Gunnar H økonomi DKonkurransen er laget som et internett-spill hvor gruppene ”får” 100 millioner kroner hver. Pengene skal investeres i prosjekter i Afrika, Sør-Amerika eller Asia.  Målet er at de skal investeres i prosjekter som skaper arbeidsplasser og vekst i de aktuelle landene og samtidig tilfredsstiller  kravene til etikk, miljø og lønnsomhet.
Mange av gruppene gikk fem på da de for eksempel tok i mot dyre gaver fra forretningsforbindelser(korrupsjon).
 Her viste deltakerne i Staken AS en sikker nese for balansegang mellom hensynet til de ”myke” verdier og lønnsomhet. Spillet er utviklet av Norfund som er 100% statlig eid og som investerer i utlandet som en del av norsk u-hjelp.
Gunnar heim pris økonomi CFaglærer Gunnar Heimdal overrekker her diplom til fornøyde elever.

Tekst: Gunnar Heimdal

av Morell, Morten, publisert 25. november 2008 | Skriv ut siden