17.juni var det 200 år siden Henrik Wergeland ble født i Kristiansand. Dagen blir behørig markert over hele landet. På torget i Kristiansand ble det vist mange innslag fra scenen. Elever i VK II, 3AFF, hadde ulike oppgaver under arrangementet. Disse 3 elevene delte ut brus og is til de mange barneskoleelevene som deltok.

Wergelandsjubileet Close up ADet har vært morro å være med på dette arrangementet, sier elevene. Som nevnt i en tidligere reportasje, har elevene i 3AFF arbeidet med Wegelandsjubileet sammen med sin lærer Linn Bay Gundersen, og gitt flere bidrag til nettstedet:
Fra venstre:Ane Thygesen,Vilde Lauvland og Henrikke Holm.
Wergelandsjubileet publikumStor stemning blant det ungdommelige publikum som omkranset scenen på torget.
Fødebyen Kristiansand har lagt opp til en hel uke med arrangementer for å feire
Henrik Wergeland. 17. juni markeres med et stort fødselsdagsselskap i byen med over 1000 barn i blomstertog. Det blir allsang til en kjempefest på torget midt i byen med musikk, dans, hiphop-gruppe, festband og barneopptrinn. Samtidig arrangeres det et Symposion på Bragdøya.

av Morell, Morten, publisert 17. juni 2008 | Skriv ut siden