Elever med valgfag i Russlandskunnskap reiste 31.mars til St.Petersburg.Turen var spennende, strevsom, men utrolig lærerik forteller elever og lærere etter hjemkomsten. Alle elevene hadde før turen lest Dostojevskijs store roman Forbrytelse og straff.På bildet ser vi Jan Erik Ryen fortelle engasjert om det verdivalget som beskrives i romanen.

30Vinterpalasset med Eremitasjen var tsarfamiliens største barokkslott.
Ble åstedet for bolsjevikenes maktovertakelse i Russland i 1917 - er i dag et av verdens fineste kunstmuseer på linje med Lovre i Paris. Den enorme samlingen inneholder alt fra forhistoriske kunstobjekter til det 20. århundrets største kunstnere. Vi tilbrakte et par søndagstimer sammen med Leonardo da Vinci, Rafael, Goya, Rembrandt, Matisse, Monet, Van Gogh, Picasso m.fl.
53Vi så svært mange vakre kirker i St.Petersburg. Her en av dem: Kristi oppstandelseskirke - også kalt blodskirken

38Isaakskatedralen.
39Rytterstauen foran kirken - det er også svært mange flotte rytterstatuer i St. petersburg
154Mer revolusjonshistorie
 Glassmaleri i revolusjonsmuseet - Lenin
88Vi var på besøk på St.Petersburgs mest attraktive skole, iflg. vår guide Luba.
90De hadde egne klasser for reiseliv og for datateknologi, bl.a.
94Her et glimt fra undervisning i kroppsøving. Her trenes ryggmuskulatur ved hjelp av "medisinball"
188Nevskij Prospekt. Verdens mest storslagne hovedgate. Vi bodde i den ene enden. Vinterpalasset lå i den andre - ca 5 km unna.
Krysseren Aurora.
Det var herfra startskuddet til oktoberrevolusjonen i 1917 ble avfyrt. Deretter ble Vinterpalasset stormet, og den provisoriske regjeringen avsatt. Verden ble aldri den samme etterpå

Tekst og foto:
Kari Nyutstumo