15. mai arrangerte elever og lærere i Vg1 klassene 1AAF, 1AAI,1AAK og 1IDB Litteraturdag. Dette var en del av leseprosjektet "Teksten i bruk".   Mirjam Kristensen til venstre, leste fra sin egen bok for 1AAF under skriveverkstedet.Marthe Moe har i 2 år vært leder for leseprosjektet her ved skolen, og ni lærere og to bibliotekarer har vært involvert. Elevene har lest nyere ungdomslitteratur i alle sjangere, og de har i hovedsak jobbet med metoder som gjør dem til bedre lesere.

25XForfatteren Bjarte Breiteig møter her 1IDB. Den tidligere Katta-eleven får prøvd sine lærerferdigheter på gamle trakter, og lar idrettselevene trene på kreativ skriving gjennom morsomme skriveøvelser.
35XRune Belsvik har besøkt skolen flere ganger tidligere. Også han utfordret elevene gjennom ulike skriveoppgaver, og her er det 1AAI som gjør bekjentskap med den allsidige og fargerike forfatteren.
30Det er en spesiell opplevelse for elevene å bytte ut norsklæreren med en forfatter. Her er det Pål Gitmark Eriksen som møter elevene i klasse 1AAK, og han får lokket fram flere kreative tekster fra elevene i løpet av skriveøkten.

I tillegg til skriveøktene, ble alle klassene samlet for spørsmålsrunde og gratis frukt og yoghurt sammen med forfatterne. Der røpet de blant annet opptil flere hemmeligheter om hvordan de jobber når de skriver.

I andre økt kunne elevene velge mellom flere opplegg: lage photostory til egne tekster, leseverksteder med presentasjon av nyere ungdomslitteratur og fantasy, eller muntlig verksted der de kunne trene på stemmebruk og muntlig framføring. Prosjektleder for det landsomfattende ”Teksten i bruk”, Marianne Lillesvangstu, bidro sammen med Hanne Dahl Larsson fra Folkebiblioteket og Lars Arstad fra Drama på UiA

Tekst og foto:
Marthe Moe
Neste skoleår vil prosjektet hete "Tekster i bruk i alle fag". Målet er at elever skal få gode lesestrategier i alle fag. Vi gratulerer elever og lærere med et flott gjennomført prosjekt!

av Morell, Morten, publisert 20. mai 2008 | Skriv ut siden