De to Vg1-klassene 1a og 1h hadde onsdag 16. januar besøk av forfatteren Rune Belsvik. Begge klassene hadde på forhånd lest og arbeidet med romanen "Ein naken gut", en av Belsviks tre romaner om Arne Bu. Forfatteren innledet dobbelttimen i de to klassene med å fortelle tre historier fra sin egen barndom og ungdomstid.

Rune Belsvik EleverLydhøre elever under forfatterbesøket.
Belsvik og Emil Otto og EivindForfatter Rune Belsvik flankert av lektorene Evind Jørgensen (t.h.) og Emil Otto Syvertsen..

De to Vg1-klassene 1a og 1h hadde onsdag 16. januar besøk av forfatteren Rune Belsvik. Begge klassene hadde på forhånd lest og arbeidet med romanen "Ein naken gut", en av Belsviks tre romaner om Arne Bu. I romanene følger vi denne hovedpersonens utvikling fra tidlig tenåringsalder til han som attenåring forlater skolen og hjemmet sitt, for å dra ut i verden og finne "Livet?"  slik han forestiller seg et må være et annet sted enn der han er.

Forfatter Rune Belsvik har skrevet et førtitalls bøker, både ungdoms- og barnebøker, og ikke minst den berømte barnebokserien om Dustefjerten og alle vennene hans.

Rune Belsvik innledet dobbelttimen i de to klassene med å fortelle tre historier fra sin egen barndom og ungdomstid, tre episoder som har fått avgjørende betydning for at han i det hele tatt ble forfatter.

- Disse små historiene kommer jeg alltid tilbake til når jeg skriver, fortalte han en svært lydhør forsamling.

Han leste opp et lite avsnitt fra sin aller siste bok, voksenromanen ?Kommoden? som kom sist  høst. I den andre timen overlot han til elevene å stille spørsmål, og det var mange som hadde mye å spørre om, både om hvordan det er å være forfatter, og konkrete spørsmål om boka de hadde lest, ?Ein naken gut?.

- Jeg har faktisk opplevd selv alle de dramatiske begivenhetene som fins i denne boka, fortalte forfatteren. ? Men de andre personene, de som er rundt Arne Bu, de har jeg forandret nokså mye så ikke noen skal kjenne seg alt for godt igjen, forklarte han.

Forfatterbesøket ved Rune Belsvik er kommet i stand på initiativ fra klassen, gjennom lærernes henvendelse til Norsk Forfattersentrum. Og siden Rune Belsvik er bosatt i Kristiansand, var det rent praktisk lett å få til et slikt besøk.

- Dette var kult, lød kommentaren fra flere elver etter forfatterbesøket.
Tekst: Emil Otto Syvertsen

av Morell, Morten, publisert 16. januar 2008 | Skriv ut siden