Bienvenidos a Kristiansand queridos amigos de Nicaragua

Etter en flytur med forsinkelser, landet våre gjester fra Nicaragua på Kjevik søndag kveld. Tidlig mandag morgen ble de ønsket velkommen til skolen av rektor John Nelvik Lie.6 elever og 2 lærere skal være våre gjester i 2 uker.Både elever og lærere var spente og forventningsfulle til dagene som ligger foran dem og det er lagt et innholdsrikt program.

Elevene skal under oppholdet bo hos våre egne elevers familier. De snakker bra engelsk i tillegge til spansk og gleder seg til å knytte vennskap med våre elever.
 De driver med fotball og volleyball på fritida, og synes det var gøy å høre at Start denne sesongen hadde fått to spillere fra Brasil.
Våre to lærere fra Nicaragua sammen med Britt Rosenvold, Andrea Hellweg Steffensen, Odd Gunnar Andreassen og rektor John Nelvik Lie.
Andrea var med da elever og lærere fra Katedralskolen besøkte Nicaragua i februar 2007.
Elever og lærere fra Nicaragua viste onsdag 17.oktober folkedanser i flotte drakter.
Livlige og levende dansere fenget våre elever og lærere som hadde møtt frem i kantina i K-bygget.
Tidlig en tirsdags morgen ble det plass til en basketøkt i Gimlehallen. Elevene på Idrett hadde mange aktiviteter å by på denne dagen, men basket er det som gutta fra Nicaragua gjerne vil spille.
Bakre rekke er flankert av Yasmin Mumtaz Nilsen og Didrik Versland, begge idrett ved KKG.
Skolens DA-avdeling hadde morgensamling  sammen med elever og lærere fra Nicaragua.
Sang, bevegelse og bruk av ulike rytmeinstrumenter laget en god atmosfære denne morgenen.
Bildet viser alle samlet rundt den fargerike fallskjermen, som kan være et godt uttrykk for fellesskap.
Her blir "Lys og varme" av Åge Aleksandersen sunget med innlevelse.
Guttene fra Nicaragua lytter og ser ut til å like sangen, selv om den blir sunget på et fremmed og vanskelig språk.

av Morell, Morten, publisert 15. oktober 2007 | Skriv ut siden