Idag kan dere lese om hvordan Maria Cathrine Berg Rolke, arbeidet strukturert i 3 år her på skolen, og oppnådde et karakterresultat i nasjonal toppklasse.
Vi tar sjansen og sender også varme gratulasjoner fra hennes medelever og lærere i 3STD.

Les hva fvn.nett skriver:

KRISTIANSAND/TVEDESTRAND: - Jeg hadde ikke turt å drømme om å få seks på alle eksamenene i år, sier Maria Cathrine Berg Rolke til Fædrelandsvennen.

Jenta fra Gimlekollen er nettopp ferdig med tre års skolegang ved Kristiansand Katedralskole Gimle (KKG).

Hun kan vise til 5,92 i snitt. Med fire realfagspoeng ender hun opp med en poengsum på 63,2, et resultat i nasjonal toppklasse.

Med toppkarakterer på alle de fire avsluttende eksamenene var det imponerende vitnemålet i boks.

- Spesielt sekseren på norskeksamen var uventet, og jeg leste på Udirs (Utdanningsdirektoratet) hjemmesider at bare 1,6 prosent av alle elevene i landet fikk det. Jeg fikk sjokk da jeg så karakteren, men klager ikke, sier hun.

Jobbet strukturert

De to femmerne kom i engelsk skriftlig og engelsk eksamen tilbake i første klasse, uten at hun dveler for mye ved det nå.

- Jeg er veldig fornøyd med å være ferdig, og at jeg har fått belønning for alt arbeidet. Det skal jeg virkelig nyte i sommer, sier hun, og legger ikke skjul på at det ligger mye hardt arbeid bak alle toppkarakterene.

- Jeg har jobbet strukturert med skolearbeidet. Dermed kom kanskje ting litt lettere for meg nå mot slutten enn det gjorde for mange andre. Jeg har fått igjen for å ha jobbet jevnt og trutt, sier hun.

Rektor gratulerer

Rektor ved KKG, Knut Aasen, stiller seg i rekken av gratulanter.

- Resultatet til Marie er helt fenomenalt, og det er bare å gratulere på vegne av skolen. Vi har hatt mange gode resultater ved KKG, men ingen maken til dette, sier han.

Han spår en lys fremtid for Marie:

- Med et slikt vitnemål kan hun velge akkurat det hun vil, og det er vel fortjent, sier han.

Studier i Trondheim

Berg Rolke har fremtidsplanene klare. På besteforeldrenes hytte i Tvedestrand nyter hun behagelige feriedager. I sommer skal hun en uke til Kroatia, før hun går i gang med sivilingeniørstudier.

- Til høsten reiser jeg til Trondheim og tar fatt på studier i industriell økonomi- og teknologiledelse ved NTNU. Nå vet jeg at karakterene mine holder, og forhåpentligvis vil jeg trives med studiene, sier hun.

Idrettsbakgrunn

19-åringen har matematikk og gym som favorittfag. Den aktive jenta bruker idrett som avkobling, og har rundt 10 aldersbestemte landskamper i fotball. Hun har også spilt for A-laget til Gimletroll.

 

- Jeg er glad i å være i aktivitet, og har flere hobbyer. Jeg er glad i å lese, og i har drevet med langrenn, løping og fotball.. Det er veldig greit å ha noe annet å gjøre enn bare skolearbeid. Men det kom til et punkt der jeg måtte velge hva jeg ville prioritere, og da kom skolen foran idrettssatsingen. Det er ikke et valg jeg angrer på, sier Maria Cathrine Berg Rolke.

 

Tekst: Bjarte Østebø

Foto: Privat

av momo1, publisert 30. juni 2014 | Skriv ut siden