Besoek Hos Utdanningsavdelingen VAF

Det er nå mer enn en uke siden 6 elever og 2 lærere fra vår samarbeidsskole Doris María i Nicaragua landet på Kjevik. De har delt mange opplevelser sammen elever og lærere på KKG i løpet av innholdsrike og lærerike dager. De blir i Norge til 22. september.

Tirsdag 8. september landet årets delegasjon fra Doris María på Kjevik. I løpet av de to ukene de er i Kristiansand bor de hos elever og lærere på KKG. I tillegg til tid på skole har de vært på flere interessante studiebesøk og kulturelle opplevelser.

Elevene har jobbet mye med årets fagtema som er "Ungdommers rett til fysisk- og seksuell/reproduktiv helse". Elevene fra Doris María har holdt foredrag om situasjonen i Nicaragua og hatt gode samtaler med KKG-elever om temaer som for eksempel abort. I Nicaragua er abort forbudt og dette var noe som gjorde inntrykk på våre elever.

Helsesøstrene ved KKG organiserte i forrige uke et vellykket opplegg som inkluderte besøk på Helsestasjon for ungdom og stiftelsen Amathea. Den samme dagen fikk vi besøk av Heidi Thon, leder for organisasjonen Vennskap Nord/Sør som støtter prosjektet. Hun fikk med egne øyne oppleve samarbeidet mellom KKG og Doris María som snart har vart i 20 år.

I går besøkte elevene Olympiatoppen Sør og hadde et inspirerende møte med tidligere OL-medaljør Solveig Pedersen. Dagen ble avsluttet med bad i Aquarama som også i år støtter oss med billetter.

Dessuten har elever fra KKG og Doris María vært på overnattingstur til Randøya, danset nicaraguansk folkedans, besøkt vara-ordfører Jørgen Kristiansen, utdanningsavdelingen ved VAF og hatt flere sosiale aktiviteter med de norske elevene.

Inntrykke og opplevelsene er mange. Vi ser frem til resten av besøket!

av David Sundell. Foto: David Sundell og Teresa Urbina Bustamente (Doris María), publisert 18. september 2015 | Skriv ut siden