Tidlig tirsdag 23.9, reiste våre venner fra skolen Doris María hjem igjen til Nicaragua.

Det har vært to innholdsrike, lærerike og morsomme uker med deltakelse i timer, studiebesøk og utflukter. Elevene har jobbet med temaet menneskerettigheter/utdanning i tillegg til å bli kjent med en annen kultur gjennom både faglige og sosiale aktiviteter.

Forrige uke kunne dere lese en artikkel skrevet av to av våre elever hvor de skrev om den første uka. Den andre uka har elevene fra Doris María besøkt Søgne vgs hvor de fikk en omvisning på skolen og opplevde bredden i det norske skolesystemet. Deretter var de på Wilds Minne for å oppleve en norsk barneskole. Da de besøkte Wilds Minne og Holte skole (ungdomsskole) deltok også norske elever som var tidligere elever ved de nevnte skolene.

Lørdag dro elever fra KKG og Doris María på en dagstur til Øyufsbu hvor de fikk oppleve norsk natur. Alle syntes at det var en flott tur, det var både lærerikt og sosialt. De fikk også lære mye om norsk kultur da de besøkte Vest-Agder Fylkesmuseum.

De siste dagene deltok elevene i mange timer, i flere av disse presenterte de temaet "Utdanning i Nicaragua". De hadde forberedt en presentasjon, etterpå diskuterte de temaet sammen med de norske elevene for å se hva som var likt/ulikt i begge landene.

Tirsdag kveld var det avskjedsfest på skolen. Det var en kveld preget av vennskap og glede, men også en trist kveld siden vi visste at det nærmet seg hjemreise for våre venner fra Nicaragua.

Vi kan se tilbake på to fantastiske uker. Disse ukene har vist at norsk og nicaraguansk ungdom har mye til felles, men at det også er ulikheter. Vi kan lære mye av hverandre og samarbeidet fungerer veldig bra og blir stadig bedre. Det er gledelig å se at elever og lærere fra flere avdelinger deltar aktivt i prosjektet. Vi håper på fortsatt god økonomisk støtte fra NORAD/Fredskorpset slik at prosjektet kan fortsette også neste år med nytt besøk i Nicaragua i februar/mars.

Tekst: David Sundell
Foto:María og Osman Hernández ,fra Doris María, og David Sundell