Kristin Mae Kvevli i 1STF, og Curren Wade i 2STG, er dette året utvekslingselever ved KKG.

Mange av dere har selv tenkt på å ta et år som utvekslingselever ved en skole i et annet land.
Dette året har KKG tatt imot to utvekslingselever, nemlig Kristin og Curren, som begge bor hos norske vertsfamilier.

Kristin reiser til Norge gjennom organisasjonen YFU, mens Curren er tilknyttet AFS.

Kristin  kommer fra Pretoria, 70 km nord for Johannesburg. Hun har en farfar som kommer fra Oslo, og  dette er aller første gang hun besøker  Norge. Hun skal dette halvåret være utvekslingselev hos oss, og reiser tilbake til sin 12 år gamle bror og sine foreldre i Pretoria, når hennes skoleår starter der i begynnelsen av januar. Hun vil da starte i 11th grade, som tilsvarer vår Vg2 klasse.
Hun har fått et godt førsteinntrykk av klassekamerater, lærere, og sin vertsfamilie. Hun håper iløp av dette halvåret at hun blir kjent med mange norske ungdommer, og også at hun får oppleve mest mulig norsk kultur og natur. Foreløpig synes hun det høres spennende ut å studere medisin.

Curren Wade, kommer fra San Clemente i California. Byen ligger midt mellom Los Angeles og San Diego, og har slagordet "Spanish Village by the Sea"  Hans oldemor kommer fra Trondhjem, og han har tidligere vært på besøk i Oslo.  Curren vil ta sin 11th grade her på KKG, og reiser tilbake til USA neste sommer, for å ta siste året, 12th grade og deretter fortsette på College. Han har foreløpig ingen planer om hva han selv vil studere. Curren håper som Kristin Mae å lære norsk,få norske venner og bli godt kjent med norsk kultur og norsk "way of living" En av hans hobbier er surfing, uten brett, som kalles body surfing, og som nå er svært populært i California. Han har allerede besøkt strendene på Lista, hvor han fikk prøve seg på kiting.

Selv om hverken Kristin eller Curren er kommet helt igang med å øve seg på å snakke norsk, understreker de begge at de setter stor pris på om dere tar kontakt og slår av en prat. Målet for begge er å lære seg norsk!

Det kan være en fin måte å få praktisert egne ferdigheter i engelsk, og ikke minst lære våre to utvekslingsstudenter å snakke og forstå norsk. Du kan jo starte med å tenke på hva du selv ville ha satt pris på, hvis du hadde vært norsk utvekslingselev ved en skole i et annet land.

Vi ønsker Kristin og Curren hjertelig velkommen til KKG, Kristiansand og Norge!

av momo1, publisert 11. september 2014 | Skriv ut siden