Haandball

KKG vil nå kunne tilby en kombinasjon av toppidrett og realfag.

I et møte i fylkeskommunens hovedutvalg for kultur og utdanning i går, ble det enstemmig besluttet at det skal startes et tilbud med en klasse på Vg1 Studiespesialisering med toppidrett på KKG fra neste høst.  Tilbudet videreføres med Vg2 fra skoleåret 2017-2018 og Vg3 fra 2018 – 2019.

Det finnes mange elever i videregående skole i regionen som er dyktige idrettsutøvere på toppnivå og som har ønske om både å drive med idretten sin i et faglig miljø på skolen og samtidig få spesiell studiekompetanse innen realfag. Dette har ikke Vest-Agder fylkeskommune kunnet tilby hittil. Disse elevene har måttet velge mellom studiespesialiserende med realfag eller idrettslinja. KKG vil nå altså kunne tilby en kombinasjon av toppidrett og realfag. Dette er samme modell som Norges toppidrettsgymnas eller Wang toppidrett har, med trening hver morgen, men som ellers gir samme kompetanse som studiespesialiserende med programområde realfag.

Se mer informasjon om tilbudet på Utdanningsprogram/Studiespesialiserende eller Utdanningsprogram/Idrettsfag

av Jan H. Torkelsen. Tim Hope, publisert 23. september 2015 | Skriv ut siden