11 Avskjedsfest

Tirsdag morgen reiste våre venner fra Nicaragua hjem igjen. Sammen med elever og lærere fra KKG har de hatt to lærerike og fine uker i Kristiansand.

Tidlig tirsdag morgen reiste årets delegasjon fra skolen Doris María tilbake til Nicaragua. Den siste delen av oppholdet besto av både faglige og sosiale aktiviteter. Torsdag forrige uke hadde de en hel dag sammen med HT-avdelingen. De ble kjent med elever og lærere på HT og fikk innblikk i hvordan de jobber og underviser. Dagen med HT ble avsluttet med opplæring i tegnspråk noe som skapte et felles språk mellom de norske og nicaraguanske ungdommene. Det å se hvordan HT jobber imponerte delegasjonen fra Doris María. Vi vet at Doris María også tidligere har hentet mye inspirasjon fra HT i arbeidet med å tilpasse skolehverdagen til alle elever.

Elever ved KKG som tar fordypning i spansk (nivå III) har også fått mulighet til å kommunisere med de nicaraguanske elevene på deres morsmål. Sammen jobbet de med et gruppearbeid som de presenterte muntlig.

Lørdag og søndag var det tid til sosiale aktiviteter. På lørdagen så de IK Start spille uavgjort mot Lillestrøm og på søndagen var det tid for et besøk i Dyreparken. Været viste seg fra sin beste side og helgen ble vellykket.

Mandag var siste dagen på skolen. Etter å ha jobbet grundig med evalueringen av oppholdet i Norge ble besøket avsluttet med en oppvisning i nicaraguansk dans. Stemningen var på topp i elevkantina og flere norske elever fikk muligheten til å delta.

Det var vært to innholdsrike uker. På tvers av kulturer har elevene fra begge skoler hatt mange fine opplevelser sammen. De har jobbet mye og godt sammen og lært mye om årets fagtema "Ungdommers rett til fysisk – og seksuell/reproduktiv helse". De har fått kunnskap om en annen kultur og lært mer om mennesker i en annen del av verden. På den måten har de også lært mye om seg selv. Dette er kunnskap som blir nyttig videre i livet.

Samarbeidet med Doris María har snart vart i 20 år. Vi som jobber med prosjektet er svært fornøyde med årets samarbeid og krysser fingrene for at det blir mulig å fortsette samarbeidet.

av David Sundell. , publisert 23. september 2015 | Skriv ut siden