Bonjour de Rochefort!
Vi ankom Bordeaux onsdag 5. november om ettermiddagen og ble hentet på flyplassen av de franske lærerne. Vi ble tatt godt imot på skolen der vertselevene ventet med sine foreldre.

Torsdag tok fire franske elver de norske  med seg på en runde i byen der de fikk forskjellige oppgaver å løse, bl.a. spørre om priser og avgangstider for tog på fransk. Etter lunsj fikk de omvisning på skolen og var med sine vertselever i undervisningen (til kl. 18:00!).

Fredag tok vi tog til middelalderbyen La Rochelle sammen med vertselever. Vi hadde en flott dag på akvariet (et av Frankrikes største) og rundt om byen, tross mye vind og noe regn. Helgen tilbrakte elevene hos sine vertselever. De fleste benyttet anledningen til å bli bedre kjent byen Rochefort og Charente-området, som er spesielt kjent for sin produksjon av sjømat og sin maritime historie.

I dag skal vi på sykkeltur langs Charente-elven og se bl.a. en reproduksjon av det kjente skipet «l’Hermione», og byens berømte bro («le transbordeur»).
Både lærere og elever er blitt tatt svært godt imot, og vi ser frem til flere hyggelige dager med våre franske venner

Amicalement,
Anne-Céline og Siren