¡Hola!

Her kommer en liten hilsen fra oss i Madrid. Vi er nå nesten halvveis i oppholdet og hittil har vi hatt det helt fantastisk. Elevene blir godt mottatt i de spanske vertsfamiliene og er storfornøyde med språkskolen Don Quijote og lærerne. De får undervisning i små grupper og alt foregår på spansk.

Etter ankomst mandag dro vi til Reina Sofia museet der vi hadde en guidet omvisning omkring temaet kunst og krig/konflikt. Vi så blant annet verk av Pablo Picasso og Salvador Dalí. Vi var også i Retiroparken der vi nøt 22 grader og strålende solskinn.

På tirsdag var var elevene på språkskolen og på ettermiddagen dro vil til vår vennskapsskole Santamarca i sentrum av Madrid. Der var vi med i en klasse og elevene jobbet i grupper med temaene spansk og norsk skolesystem og ungdommers kostholdsvaner. Elever på Santamarca og KKG hadde svart på en spørreundersøkelse om matvaner gjennom et etwinning prosjekt, og elevene sammenliknet resultatene.
Deretter dro vi og så på Real Madrids stadion, Santiago Bernabeu, der noen elever sener på kvelden så en kamp. På ettermiddagen var vi på en rundtur i det gamle Madrid, bl.a. Plaza Mayor og det gamle matmarkedet Mercado San Miguel.

Onsdag, etter skolen, spiste vi lunsj på en av Madrids tradisjonelle tabernaer. Videre dro vi på flamencoshow på Calle de la Morería, der vi så en fantastisk oppvisning av flamencoens dans, musikk og sang. Senere bar det til det storslagne kongelige slottet, der vi fikk innblikk i Spanias storhetstid.

Idag etter skolen får vi guidet gåtur rundt i Madrid der en av lærerne fra språkskolen forteller om er ulike områdene og deres historie. Senere skal vi ha guidet omvisning på det kjente Pradomuseet, der den kongelige kunstsamlingen fra 1500 og 1600 tallet befinner seg. Temaet for omvisningen er Spanias historie gjennom kunsten, og der vi bl.a blir introdusert for verk av Goya og Velázquez.
Ettermiddagen avsluttes i Retiroparken.

Fredag morgen drar vi tidlig med tog til Salamanca, Spanias første universitetsby. Der skal vi overnatte til lørdag, og vi skal ha en guidet omvisning med inngang til bl.a Salamancas eldste universitet etablert i 1218. Vi drar tilbake til Madrid lørdag kveld.

Søndag morgen skal vi besøke det kjente antikvitets- og loppemarkedet El Rastro. På kvelden skal kanskje noen elever på fotballkamp El Clásico mellom Real Madrid og Barca. Mandag etter skolen reiser vi hjem til Norge.

Vi har hatt fantastisk fint vær og nyter inntrykk og opplevelser.

Hilsener fra Anette, Siri og 14 fornøyde elever.

av momo1, publisert 20. mars 2014 | Skriv ut siden