Busstur

Gøy på busstur!

Elevene og lærerne fra KKG har nå vært fem dager i Nicaragua. Alle bor hjemme hos familiene til elever og lærere ved vår vennskapsskole Colegio Doris Maria som ligger i hovedstaden Managua, en by med over 2 millioner innbyggere. Dagene er intense og med mange sterke inntrykk:

"Hola companeros!

Vi kom på fredag kveld, og oppholdet vårt startet med en helg sammen med våre vertsfamilier. Familiene har vist oss rundt, og noen har blant annet vært og badet på San Juan del Sur, en liten by ved Stillehavet og noen besøkte Vulcano Catarina. Vi begynner etterhvert å bli godt kjent med familiene våre. På søndag kveld var det duket for velkomstfest hos Victor, en av elevene på skolen. Det ble mye musikk og dans, god mat og nye bekjentskaper.

På mandag spratt vi alle opp av senga før klokken 6 og gjorde oss klare for første skoledag! Vi ble møtt med en fin velkomst, samtidig som elevene markerte kvinnedagen. Senere spilte vi fotball, og fikk for første gang virkelig kjenne på varmen.

På tirsdag besøkte vi vår første organisasjon - CODENI. Det er en privat organisasjon som jobber med å samle inn tall og informasjon om vold og seksuell misbruk mot barn i Nicaragua, og fokuserer på menneskerettigheter som inkluderer barn. I sammenheng med dette utvekslingsprosjektet har vi et overordnet tema som er menneskerettigheter. I år fokuserer vi på helse og går spesielt inn på temaet seksuell og fysisk helse. Vi skal i løpet av disse to ukene besøke diverse organisasjoner og lære mer om temaet, samtidig som vi skal lære dem om hvordan det fungerer i Norge.

Vår samarbeidsskole heter Doris Maria og ligger i Managua. Det er en privatskole og noen av elevene betaler for å gå der, mens andre går på stipend. Skolens verdier handler om at at alle har rett til å gå på skole uansett hvor de kommer fra, og det er derfor mange forskjellige elever som går på skolen. Blant de 250 elevene finnes det alt fra ungdom som kommer fra store, rike familier, til ungdom som nesten ikke har noen ting.

Ingen av oss har vært i Mellom-Amerika før og det er mange nye inntrykk. Det er store kontraster mellom fattig og rik, og villahus kan ligge side om side med blikkskur. Vi ser tydelig at landet er farget av den spanske kolonitiden og påvirkningen fra USA.

Det mange kulturforskjeller mellom Nicaragua og Norge, men likevel blir blir møtt med en stor gjestfrihet og interesse. Vi har allerede fått mange nye venner og vi gleder oss til å opplever mer sammen med dem.

Hilsen Hedda og Mina"

av Skjelbred-Knudsen, Kristian Andreas, publisert 12. mars 2015 | Skriv ut siden